Buletini i rreziqeve Shkarkoni PDF

Observatori i Ekonomive të Paligjshme në Evropën Juglindore

Numri
9
Shtator
2021

Përmbledhje e pikave kryesore

  1. Si pjesë e procesit të reformës në drejtësi në Shqipëri, një institucion i posaçëm kërkon të luftojë krimin e organizuar dhe korrupsionin në vend.

    Në të kaluarën, sistemi i drejtësisë penale në Shqipëri është kritikuar si i butë ndaj krimit të organizuar dhe korrupsionit. Por një sërë institucionesh të reja janë krijuar për të forcuar sundimin e ligjit, integritetin dhe luftën kundër krimit të organizuar, si pjesë e procesit të reformës. Bisedojmë me kryeprokuroren speciale të Strukturës së Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar të vendit.

    Lexo më shumë